Ezt a sütit még karácsony előtt készítettem. Régi kedvencem, még a NLC fórumáról mentettem le. Az eredeti leírás szerint őzgerinc formába kellene rakni a masszát, és akkor kapna alagút jelleget a süti, de nekem abban éppen más sült, így maradt a kuglóf forma.
Gesztenyés alagút klematisztól
Hozzávalók: 3dl tej 3 evőkanál búzadara 3 evőkanál narancslekvár -sárgabarackkal is kiváló :))- 2 evőkanál cukor 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg vaj / margarin, 5 dkg porcukor 2 evőkanál kakaó kevés rum - elhagyható- 1 cs. vaníliás cukor
máz: tortabevovó
Elkészítés:
1/ Tejbedarát főzünk 3 dl tejből és 3 evőkanál búzadarából. Ízesítjük vaníliás cukorral, 3 evőkanál narancslekvárral. Kihűtjük.
2/ 25 dkg gesztenyemasszát összekeverünk 10 dkg vajjal, 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, kevés rummal, és 2 evőkanál kakaóval.
3/ Őzgerincformát kibélelünk fóliával, - vízzel öblítsük ki- majd ujjnyi vastagon körbeöntjük gesztenyemasszával, rásimítjuk az ízesített -kihűtött- búzadarát, végül befedjük a maradék gesztenyével.
4/ A hűtőben kifagyasztjuk.
5/ Kiborítjuk egy hosszúkás tálra és csinosan befedjük csokimázzal. Szépen szeletelhető , nagyon mutatós.
Én tettem a tetejére babapiskótát is, így mikor kiborítottam a formából, lett egy alja is a sütinek. Nekünk jobban ízlett így.. És csokimázat nem tettem rá, anélkül is nagyon finom volt!
Utolsó kommentek