Egyszer már szerepel a blogban, de most egy új recept szerint csináltam. A Príma Konyha mostani számában találtam és gyorsan megcsináltam a családnak. Most sem csalódtam, nagyon finom lett.
Kókusztekercs sütés nélkül
Hozzávalók:
a kakaós részhez: 20 dkg darált keksz, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál keserű kakópor, 0,5 dl rum, 0,5 dl erős kávé, 0,5 dl víz.
a kókuszos krémhez: 8 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 8 dkg kókuszreszelék
a forgatáshoz: 5-6 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kakaós tésztához a kekszet a porcukorral, a kakaóporral, a rummal, a kávéval és a vízzel összedolgozzuk. Félretesszük, de csak amíg elkészül a krém. Ehhez a puha margarint először magában, majd a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kókuszreszeléket is. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kinyomkodjuk, kiterítjük és a kekszmasszát rátesszük, nedves tenyérrel elnyomkodjuk amennyire csak tudjuk. Erre sütőpapírt fektetünk, majd sodrófával kb. 32x22 cm-re ellapítjuk. A kókiszos krémet rásimítjük, majd a konyharuha segítségével minél több csavarással felgöngyöljük. A rudat kókuszreszelékbe meghempergetjük és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Utolsó kommentek