Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lecsó télire

2008.08.19. 12:33 :: Borzsi

A hétvégén nagy fába vágtam a fejszémet, nekiálltam befőzni!

Ez nálunk óriási dolog, mivel se az Anyukám, se az Anyósom nem az a befőzős típus. Anyum, míg élt és még megvolt a telkünk, az ottani körtefán termő isteni körtéből lekvárt főzött. De ez volt, az egyetlen, amire vállalkozott. Anyósom szerint felesleges időpocsékolás, amúgy is drága az alapanyag, és majd megveszi, ha kell valami. Mióta ismerem most ezen a nyáron tett el először sárgabarack lekvárt, mert kapott a másik menyétől szép, friss gyümölcsöt és rákényszerült, hogy feldolgozza.Aztán elolvastam Dulmina írását arról, hogy vajon megéri-e befőzni, és engem teljesen meggyőzött, hogy igen.

Szóval, ilyen környezetben, elhihetitek, hogy meglepődött a férjem mikor elmondtam neki, hogy én bizony idén teszek el télire lecsót. Milyen jó lesz majd elővenni, és hipp-hopp összedobni egy gyors vacsit belőle!

 

A receptet a mindmegettéről szedtem. Egyszerűen elkészíthető, és most még olcsón lehet az alapanyagokat beszerezni hozzá. Az igaz, hogy kell hozzá kb. 2-3 óra szabadidő, de ennyi belefér.

 

 

Lecsó télire 3db 7,5 dl-s üveghez:

Hozzávalók: 4 közepes fej vöröshagyma, 1 kg paradicsom, 2 kg paprika, 1 dl olaj, 1 evőkanál só

Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paradicsomot, paprikát megmossuk, cikkekre vágjuk. A hagymát felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. Beletesszük a paprikát is, és folyamatosan kevergetve további 20-25 percig főzzük. A tűzről levéve azonmód üvegekbe töltjük. Az üvegeket gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös helyen tároljuk.

 

 

 

1 komment

Címkék: befőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr7622915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dulmina · http://dulmina.blogspot.com/ 2008.08.19. 15:11:02

Máshol is ilyen negatívan áll hozzá a környezet a befőzéshez? Igazán nem szép tőlük :)
Persze, munka, de meglásd, milyen jó érzés lesz télen elővenni azt, amit Te csináltál! Ízben és költségben sem egy kategória a boltival.
süti beállítások módosítása