Ahogy rendezgettem a blogomat rájöttem, hogy a húslevest még nem írtam be, pedig hetente főzöm, mert a gyerekeim imádják. Eddig úgy voltam vele, hogy mindenki tudja, hogy készül, de ahogy nézegettem a keresőkifejezéseket, hogy miket keresnek az embere a blogomon, rá kelett döbbennem, hogy ezt is keresik. Szóval jöjjön az én verzióm, ami nekem leginkább bejött.
Húsleves
Fogok 4 db csirkeszárnyat és hideg vízben felteszem főni. Közben megpucolom és felaprítom a zöldségeket: 1db vöröshagymát ( ez egészben megy a levesbe), 4-5 cikk fokhagymát, 2-3 db sárgarépát, 2-3 db fehérrépát, 1 db zellert és 1 db karalábét, pár levél kelkáposztát, 3-4 db krumplit
Amikor felforr a leves, a habot leszedem róla egy kanállal, és rakok bele sót, 1 teáskanál egész borsotmajd beleteszem a vöröshagymát, fokhagymát, zellert, karalábét és a fehérrépát. Ezt gyöngyözve főzöm kb. 20 percig mikor hozzárakom a sárgarépát is, újabb 15-20 perc múlva belerakom a krumplit és a kelkáposzta leveleket is. Ahogy a krumpli megfőtt benne, kész is a leves. Kifőzök hozzá tésztát és már tálalom is.
Utolsó kommentek