Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csokis-kókuszos torta

2007.11.03. 21:43 :: Borzsi

Egymás után 2 szülinapot is ünnepeltünk most. Előző hétvégén volt a drága férjem 30. születésnapja, neki készítettem egy csokis-kókuszos tortát. Kicsit ütős a krémje, így szigorúan csak egy szeletet lehet belőle egyszerre megenni,de legalább tovább kitartott.:))
Ma pedig a kislányom 3. születésnapját ünnepeltük! Ő csoki tortát rendelt. Pici neszkávéval megbolondítottam a krémet és tényleg nagyon finom lett.

 


Csokis-kókuszos torta

Mind a két tortához egy egyszerű csokis piskotát sütöttem. Egy tálban összekevertem 5 evőkanál réteslisztet, 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport és egy késhegynyi sütőport. 6 tojás fehérjéből egy csipet sóval kemény habot vertem. Hozzáadtam 6 evőkanál porcukrot és adig kevertem, míg szép fényes, fehér nem lett. Ezután hozzáadtam a 6 tojás sárgáját is. Végül már csak kanállal belekevertem a lisztes egyveleget is. A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben gáz 3-as fokozaton 30 percig sütöttem. A sütő ajtaját 20 percig tilos kinyitni, mert összeesik a tészta, és tűpróbával ellenőrizd, hogy tényleg megsült-e, akkor jó,ha nem ragad a tészta a tűre.
A kókuszos krémhez 1,5 csomag vaníliás pudingport 1,5 dl tejjel és 3 evőkanál kristálycukorral simára kevertem, majd a közben felforralt 5,5 dl tejhez öntöttem. Pár perc alatt sűrű krémet főztem belőle. A tűzről levéve hozzáadtam 10 dkg kókuszreszeléket. Megvártam míg teljesen kihült, majd habverővel krémmé kevertem. 25 dkg margarint először magában, majd 20 dkg porcukorral habosra kevertem. Ezután kanalanként hozzáadtam a vaníliás kókuszkrémet is. Ezzel megtöltöttem a félbevágott piskotát és bevontam olvasztott étcsokival.

Egyetlen szépséghibája volt a tortának, hogy a tetején a csoki a szeletelésnél  össze-vissza tört..... aki tudja, hogy lehet az ilyen tortákat szépen felszeletelni,légyszi írja meg a hozzászólásokban! Köszi!

1 komment

Címkék: torták

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr18217460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab Erika 2008.01.04. 08:16:19

Szia! Èn egy tábla étcsokit 3-4 kanál étolajjal együtt szoktam felolvasztani, és utána a sütire kenni. Ettöl ugyanúgy megköt a csoki, az íze sem változik, de puha lesz, és könnyen lehet szeletelni. Erika
süti beállítások módosítása