Ez egy nagyon egyszerű, sütés nélküli,gyors édesség. Vendégvárónak is kiváló.
Gesztenyerolád
Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg gesztenyemassza, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1,5 dl tej, 2 dkg liszt, rum.
Elkészítése: A darált kekszet és a gesztenyemasszát öszedolgozzuk, hozzákeverünk még 5 dkg vajat, 10 dkg porcukrot és ízlés szerint rumot. A tejből és a lisztből sűrű mártást főzünk. Ebbe tesszük a megmaradt vajat, porcukrot és a kakaóport. Alaposan összekeverjük. A gesztenyés masszát újjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel. Szorosan felcsavarjuk,majd hűtőben pihentetjük tálalásig.
Nálunk nagyon gyorsan elfogyott,lehet,hogy érdemesebb egyből dupla adagot csinálni?:))
Utolsó kommentek